Shopping Bag (1)
Mijn Account
Klantendienst
Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ons customer care team is telefonisch bereikbaar om al uw vragen te beantwoorden en advies te bieden.

ZoekenKlantendienstInschrijven

New York-stijl in Gent

Laurence Maes woont met haar gezin en twee poezen in een loft in de Gentse voorhaven-wijk. Van bij het prille begin was Laurence bij de Scapa HOME-collectie betrokken. Haar favoriete items gebruikt ze elke dag in haar huis. "Mijn interieur is strak, maar aaibaar."

S17_Magazine_NY_half_01.jpg

Laurence omschrijft de stijl van haar huis als strak maar aaibaar.

S17_Magazine_NY_half_02.jpg

S17_Magazine_NY_full_01.jpg

Deze foto van de Mont Blanc hangt er niet toevallig. Alle vier de gezinsleden zijn fervente skiërs. Ervoor staat de gezellige Michael-zitbank, van Scapa Home, uiteraard.

Laurence en haar man Rik woonden eerst in een appartement in hartje Gent. Dat werd te krap toen ze kinderen kregen. Via via wist Laurence van dit loftproject in de Gentse voorhaven en de beslissing was gauw genomen. "We waren meteen gecharmeerd door de originele omgeving en ligging en kochten deze loft op plan", vertelt Laurence. Op twee kilometer van het centrum van Gent, en niet ver van het station Gent-Dampoort, waan je je met wat verbeelding in een havenbuurt in New York. De oude kranen en fraaie loodsen naast het water geven de wijk een on-Gentse look and feel. Achter het loftproject waar Laurence en haar gezin wonen, zit de Gentse ondernemer Dirk Valvekens, die sinds 1989 vol bezieling projecten heeft ontwikkeld in de wijk en verantwoordelijk is voor het aantrekken van start-ups en jonge ondernemers in de originele loftkantoren aan het water.

GROOT TERRAS

Voor Laurence en Rik was wonen in een loft dicht bij het centrum veel aanlokkelijker dan op zoek gaan naar een woning in het groen, zoals zoveel gezinnen doen wanneer er kinderen komen. Laurence en Rik konden de indeling van hun loft zelf bepalen en kozen voor een ruime living met open keuken en zicht op het royale terras. "Er is ook nog een gemeenschappelijke tuin aan het project waardoor we toch zicht hebben op een groene omgeving", vertelt Laurence. Boven richtten ze de ruimte in met een ouderlijke slaapkamer met badkamer, een dressing, een zithoek voor de kinderen en twee kamers voor hun zonen Gaspard (18) en Louis (15).

WIT, BEIGE EN GRIJZE TINTEN

Laurence en Rik hebben allebei een druk professioneel leven en pendelen vaak. Laurence naar Antwerpen, Rik naar Brussel. "Als we ’s avonds thuiskomen, wil ik een rustig en goed georganiseerd huis. Ik hou niet van clutter. Overal zijn er grote ingebouwde kasten. Orde bezorgt mij rust." Ook op kleurvlak houdt Laurence het graag rustig. "Veel mensen houden van kleur in hun interieur, maar ik ben eerder fan van sobere tinten en dan nog het meest van wit. Mijn kinderen lachen er altijd om: als het maar wit of beige is voor mama." Het verstilde kleurenpalet is trouwens ook een van de sterkhouders van de Scapa Home-collectie, samen met de keuze voor kwalitatieve natuurlijke materialen zoals wol, linnen, katoen en kasjmier. Daarnaast kiest Scapa consequent voor productie in België of Europa. Een groot deel van de textielcollectie wordt nog steeds traditiegetrouw in Vlaamse ateliers vervaardigd.

S17_Magazine_NY_half_04.jpg

Laurence houdt van natuurlijke kleuren en materialen en is een grote fan van wittinten.

S17_Magazine_NY_half_05.jpg

De oude bergère-fauteuil is een erfstuk van haar opa.

S17_Magazine_NY_half_06.jpg

Favoriete items

Laurence werkte haar hele jeugd als jobstudent in de winkel van Scapa in Brugge. Toen ze afstudeerde als juriste, wilde ze niet aan de balie werken maar eerder in de privé- of bankensector terechtkomen. "Ik belde ook even met Scapa om te polsen of er toevallig geen vacatures waren, omdat ik zo'n klik had met het merk. Net op dat moment wilden ze een Scapa Home-lijn opstarten, en dus zochten ze iemand om die collectie te begeleiden..." Laurence heeft dus de Scapa Home-collectie van bij de prille start meegemaakt. Als hoofd van de afdeling coördineert zij al meer dan 20 jaar het Scapa Hometeam, van productie tot verkoop. Veel items in haar huis heeft ze mee tot stand helpen komen, daarnaast heeft ze de collectie zien uitgroeien van een textielcollectie met vooral bad- en bedlinnen, plaids en kussens tot een volwaardige collectie om een volledige woning aan te kleden. Rond haar eiken tafel staan bijvoorbeeld de uiterst comfortabele eetkamerstoelen van het type Davi.

Onder de tafel ligt het mooie grijs-wit geschakeerde tapijt Scarlett. In het salon integreerde ze een erfstuk van haar opa, een oude bergère-stoel, die prima past bij de grote uitnodigende Michael-zitbank. Hierin legt Laurence gezellige plaids en kussens, aangepast aan het seizoen.

Meeting Point

Zoals wel vaker in hedendaagse woningen is de keuken geen aparte ruimte in Laurences huis. Het keukenblok staat midden in de ruimte en is daardoor de plek waar het gezin elkaar ’s avonds vindt. "Na een lange dag begint de avond hier met een lekker glaasje wijn en vertellen we elkaar tijdens het koken over onze dag." Rik kookt graag en schept plezier in het uitzoeken van lekkere ingrediënten. De gerechten die hij het liefst klaarmaakt voor een etentje met vrienden, zijn kreeft met een cognacsaus of osso bucco. Ook het dessert neemt hij graag voor zijn rekening: merveilleux, meringue, ijs, slagroom en chocolade. "Je kunt ons het best omschrijven als levensgenieters," lacht Laurence.

S17_Magazine_NY_half_03.jpg

Deel dit op

Hulp nodig?