Shopping Bag (1)
Mijn Account
Klantendienst
Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ons customer care team is telefonisch bereikbaar om al uw vragen te beantwoorden en advies te bieden.

ZoekenKlantendienstInschrijven

Lille

Provence-gevoel

SABRINA EN KRIS VORMDEN EEN OUDE HOEVE OM TOT EEN GEZELLIGE WONING MET BED AND BREAKFAST, INGERICHT MET ACCESSOIRES EN MEUBELS UIT DE COLLECTIE VAN SCAPA HOME.

Wie naar Rolleken 24 rijdt, passeert eerst langs typisch Vlaamse verkavelingen. Tot de ruimte meer open wordt en het landschap groener. Langs een schilderachtig kasseiweggetje kom je uit bij de B&B. Daarachter zie je een natuurgebied liggen, waardoor het Kempense Lille bij goed weer wel de Provence lijkt. Het was Sabrina’s idee om het adres - Rolleken 24 - als naam te nemen. "Mensen onthouden het vaak al van de eerste keer dat ze het horen. Kris had op een oude kaart van de Atlas Ferraris ontdekt dat het hier oorspronkelijk Rolequin heette en in eerste instantie wilden we daar iets mee doen. Maar omdat ons dat te verwarrend leek door de verschillende mogelijke schrijfwijzen, werd het Rolleken 24."

"Ik werk al tien jaar samen met Scapa voor mijn kledingwinkel. De keuze was dus snel gemaakt."

Boerderij te koop

Sabrina en Kris woonden in Oostmalle, maar hadden nood aan wat meer groen. "Dat leek ons leuker voor de kinderen. Ook wilden we meer plaats voor dieren, want we zijn echte dierenvrienden," vertelt Sabrina. "We wilden het liefst in de buurt van de Lilse Bergen wonen", zegt Kris. Ze paarden het nuttige aan het aangename en namen regelmatig ’s avonds de fiets of de Vespa om in Lille en omstreken op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Tijdens die tochtjes hadden ze gezien dat deze boerderij al een tijdje onbewoond leek, maar ze stond niet te koop. Het was door Sabrina’s zus, die de eigenaars van de boerderij kende, dat ze telefoon kregen om te vragen of ze interesse hadden. De beslissing was gauw gemaakt. Ze gingen op zoek naar een architect die de boerderij kon ombouwen tot hun droomhuis met ruimte voor een B&B met twee extra kamers en badkamers. Daar kwam ook nog een schoonheidssalon bij, waardoor gasten en klanten kunnen genieten van vakkundige massages en schoonheidheisdbehandelingen.

Weg verlegd

Hoewel Sabrina en Kris tevoren in een moderne woning woonden, kozen ze nu resoluut voor een landelijke stijl. "Strak en modern vinden we niet zo kindvriendelijk." Voor de verbouwing zochten ze hulp bij architect Stéphane Boens uit Sint-Martens-Latem die altijd in landelijke stijl bouwt en verbouwt. Hij suggereerde om de weg te verleggen, zodat bezoekers langs een kasseiweg tot bij de ingang kunnen komen. De oude oprit, ook een kasseiweg, bleef liggen, maar die gebruiken de bewoners nu als een terras. Langs weerszijden staan prachtige oude bomen en in de schaduw daarvan is het heerlijk zitten in de zomer. Boens voorzag de boerderij van grote raampartijen om volop van het omliggende landschap te kunnen genieten. Naast hun eigen woongedeelte ligt de B&B met ruime aparte living. Hier wordt het ontbijt voor de gasten geserveerd. Boven zijn de twee slaapkamers.

Sabrina en Kris kozen een palet van zachte aardetinten, van blauwgrijs tot roodbruin. Het kalken van de muren is het werk van schilder Wim Aerts uit Westerlo. De inrichting van de B&B komt grotendeels uit de collectie van Scapa Home. Sabrina is zaakvoerster van de kledingwinkel Globe in Vosselaar en verkoopt daar al jaren de kleding van Scapa. "Zo was de link gauw gelegd. Het voordeel is dat we binnen dezelfde stijl zo per seizoen van accessoires kunnen wisselen."

Ontbijt

Het idee om van hun woning een B&B te maken, hadden Sabrina en Kris al een tijdje. "We deden ooit een bod op een bestaande B&B." Toch hadden beiden tevoren nog nooit in een B&B geslapen. "Wij keren elk jaar weer naar hetzelfde hotel in Griekenland", glimlacht Kris. Sabrina deed vroeger tien jaar ervaring op in de horeca. Ze runde een brasserie waar ook ontbijt en brunch op het menu stonden.

"Onlangs hadden we gasten, toevallig hoteleigenaars, die vertelden dat ze nog nooit zo lekker hadden ontbeten." Dat doet Sabrina zichtbaar deugd. Bescheiden voegt ze eraan toe: "Het is nochtans eenvoudig hoor, eitjes van onze kippen, gebakken spek, wat champignons, veel vers fruit en broodjes en croissants van bakker Muller, een goeie bakker hier in de buurt. Zelf broodjes afbakken doen we niet. Bij ons is alles vers." Intussen woont het gezin hier een jaar en breidde het uit met de langverwachte dieren: vijf pony’s, kippen en binnenkort ook een paar geitjes. "We vervelen ons hier alleszins nooit", lacht Sabrina.

Deel dit op

Hulp nodig?