Shopping Bag (1)
Mijn Account
Klantendienst
Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Ons customer care team is telefonisch bereikbaar om al uw vragen te beantwoorden en advies te bieden.

ZoekenKlantendienstInschrijven

Tafelen

in traditie

De liefde van elke familie gaat door de maag. Dat is bij Scapa niet anders. Het gedroomde recept om het hele gezin bij elkaar te krijgen? Linzen met gegrilde groenten of tajine met lamsvlees bijvoorbeeld.

Linzen met gegrilde groenten

Ingrediënten:

Rode linzen, 1 courgette, 1 aubergine, 1 rode paprika, geitenkaas, groentebouillon, olijfolie, peper en zout & gedroogde oregano

Bereiding:

Kook de linzen beetgaar in de groentebouillon op een zacht vuur. Spoel ze daarna onder koud water. Snij de aubergine in schijfjes. Borstel de schijfjes in met olijfolie, kruid met peper en zout en gril in de pan of in de oven. Snij ook de courgette en de paprika in schijfjes en gril in de pan of in de oven.

Verdeel de linzen in een schaal, leg de schijfjes aubergine, courgette en paprika op de linzen. Snij de geitenkaas in schijfjes, leg deze op de gegrilde groenten, kruid met wat peper en gedroogde oregano en dien onmiddellijk op.

Berber Tajine
met lamsvlees

INGREDIËNTEN:

1/2 kg kleine bintjes in schijfjes, 1 zoete aardappel in schijfjes, 3 dikke wortels in lange repen, 1 courgette in schijfjes, 1 rode paprika in reepjes 1 grote ajuin in ringen, 3 tomaten ontveld en in schijfjes, 1 kg lamsschouder (in stukken) 1 el gemberpoeder 1 el kurkuma 1 el paprikapoeder, 1/2 tl saffraanpoeder 1/2 tl tijm olijfolie peper en zout bladpeterselie.

BEREIDING:

Warm de oven voor op 180°. Meng in een kommetje de kruiden met flink wat olijfolie. Giet de helft hiervan in een tajine. Leg het vlees in de tajine op de kruidige olijfolie en zet 40 min. in de oven. Leg de groenten dakpansgewijs op het vlees in de tajine. Begin met de wortels (de taaiste groenten onderaan) en eindig met de tomaat. Giet er de rest van de kruidenolie en eventueel nog wat water over en kruid met flink wat peper en zout. Zet het deksel op de tajine en laat 2 u stoven in de oven. Werk af met flink wat gehakte bladpeterselie en dien op.

Fruitige Crumble

BEREIDING:

400 g zelfrijzende bloem, 150 g witte suiker, 150 g bruine basterdsuiker, 300 g boter, 1 kg diepgevroren rood fruit, 3 appels, 2 kiwi’s

Warm de oven voor op 180°. Laat de boter smelten en meng door de twee soorten suiker en de bloem. Giet het rood fruit op de bodem van een vuurvaste schaal. Snij de appels en de kiwi’s in stukjes en schik op het rood fruit. Verdeel het crumbledeeg er bovenop. Bak 30 min. in de oven.

Deel dit op

Hulp nodig?